Ermenek Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Ermenek Ziraat Odası > Haberler > Ermenek Ziraat Odası’nda aktif çalışmalar devam ediyor.

Ermenek Ziraat Odası’nda aktif çalışmalar devam ediyor.

Kısa süre önce kurulmasına karşın Ermenek ve çevresinde aktif çalışmalar içerisinde bulunan Ziraat Odası Başkanlığı son alarak da Ermenek Orman İşletme Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği işbirliği ile çiftçilerimize 15 bin adet tüplü ceviz ve 6250 adet tüplü badem fidanı dağıtımı yaptı.

Yine odamız tarafından yapılan organizasyon ile 160 çiftçimiz Konya Tarım Fuarına gönderilerek yeni gelişmelerden haberdar olma imkanı sağlandığını belirten Ermenek Ziraat Odası Başkanı Yusuf ÖZÇELİKyaptığı açıklamada;

Görmeli, Yalındal, Yaylapazarı, İkizçınar, Gökçekent, Sarıvadi, Pınarönü köyleri ile Kazancı kasabamızın arazilerinin Zeyve çayından veya Balkusan çayından sulanabilmesi ile ilgili yapılan çalışmalar rapor haline getirilerek Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi BAYRAKTAR'a teslim edildiğini, bahsedilen köylerimizin arazilerinin sulama suyu ile ilgili hazırlanan bu çalışmalar Sayın  BAYRAKTAR tarafından bizzat Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU'na ulaştırılacağını söyledi.

Özçelik, fidan dağıtımındaki katkılarından dolayı Ermenek Orman İşletme Müdürü Sayın Vehbi TEMİRCİ, Kazancı Orman İşletme Şefi Sayın Eray YENİ'ye ve dağıtımda emeği geçen çalışanlara çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum. Hazırlamış olduğumuz sulama suyu projemiz ile ilgili yaptığımız çalışmaları makamında kabul ederek konuya gösterdiği hassasiyet ve ilgi için Sayın Genel Başkanımız Şemsi BAYRAKTAR'a saygılarımı sunuyorum dedi.

Odamız ve Ermenek HEM ve Akşam sanat Okulu Müdürlüğü işbirliği ile 70 çiftçimize sürü yönetimi elemanı kursu düzenlenerek belgelerini almaları sağlanmıştır.